Een steuntje in de rug

Als je naar een nieuwe school gaat, moet je meestal wel even wennen. Gelukkig helpen alle docenten bij die grote overstap. Naast de begeleiding door de mentor en de vakdocenten, krijg je bij ons op school ook extra hulp.

Extra 1: Dagstart
Met je coach en samen met je klas een dagstart.. Daar leer je onder meer hoe je schooldag kunt plannen, hoe en wanneer je aan je leerdoelen kunt werken, heb je huiswerk? Zo ja, hoe lang je aan je huiswerk moet zitten en hoe je een groot toets kunt leren. Zo krijg je begeleiding op maat en een prima voorbereiding op het tweede leerjaar.

Extra 2: Begeleidingsuren
De begeleidingsuren zijn extra lessen die de gehele week gevolgd kunnen worden. Tijdens studiemomenten, maar ook voor of na de lessen. Je wordt geholpen als je problemen hebt met een vak. Voor de diverse vakken zijn er docenten beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een wiskundeleraar om je nog eens een som uit te leggen of een leraar Frans om je te helpen bij woordjes leren of grammatica.

Extra 3: Omgaan met faalangst
Ken je dat: je bent heel erg zenuwachtig als je een test of een examen moet maken. Soms zo erg dat niets meer lukt. Dan haal je slechte resultaten en dat is eigenlijk niet nodig. Bij ons leer je met dit probleem om te gaan. Of je nu in de brugklas zit of in de 3e klas.

► Lees verder
 

Rapport ophalen

Afronding schooljaar:
Vr. 20 juli 2018

M1: 09:00 uur
M2: 09:30 uur
M3: 10:00 uur