16-02-2017

Inloopmomenten KC mavo goed bezocht

Tijdens de drie inloopmomenten die de mavo had georganiseerd om ouders en leerlingen van groep 8 te informeren, had de school niet te klagen over belangstelling. Op 23 november was er een informatiemarkt: je zou kunnen zeggen dat deze avond de 'eerste ronde' was in de informatieverstrekking. Vooral de ouders van wie de kinderen rekenen op een advies mavo of mavo-havo bezochten de markt en lieten zich uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden van de locatie mavo.
Op 4 februari was de 'tweede ronde': de Open Dag. Een gezellige en drukke dag, waarbij de school op een bijzondere manier was ingericht en ouders en leerlingen zich welkom konden voelen om alle facetten van ons onderwijs en het schoolgebouw te verkennen. Het leerplein 'gepersonaliseerd leren' werd druk bezocht en de docenten, geassisteerd door de mavo-leerlingen in de paarse shirts, hadden het druk met beantwoorden van de veelal gerichte vragen. Ook was er een verdieping ingericht voor zorg, ondersteuning en dyslexie en was er speciale aandacht voor de bovenbouw. Leuk om te zien was dat ook er veel belangstelling was uit de Zaanstreek. 
De derde ronde was op woensdag 8 februari. Op deze avond, waarvoor een 100-tal ouders opnieuw de weg naar het mavo-gebouw had gevonden, werden de school en haar mogelijkheden nogmaals uitgebreid beschreven door de aanwezige functionarissen van de mavo. Na afloop werd nog geanimeerd nagepraat. "Erg fijn om alles nog eens op een rijtje te krijgen", zo vertelde een van de ouders. "Nou, mijn kind komt bij jullie, hoor!"

Wanneer u iets gemist heeft en u wilt graag nog iets vragen, kunt u natuurlijk altijd bellen of mailen naar de teamleider brugklas, mevrouw Ana Solbes:

Tel: 0251-249944
E-mail: a.solbes@kennemercollege.nl

Voor aanmelding in de brugklas: http://www.kennemercollege.nl/aanmelding

► Meer informatie voor ouders
Klik hier voor de foto's van het Open Huis

Terug naar het overzicht