Tijdelijke Opvang en Begeleiding (TOB)

Voor het vierde jaar draait  de TOB (Tijdelijke Opvang en Begeleiding).

Doel van TOB

Opvangen van leerlingen uit de onder- en bovenbouw, die tijdelijk extra (individuele) begeleiding nodig hebben.  Een plek bieden waar leerlingen in alle rust kunnen werken.

Voor wie is de TOB?

  • Leerlingen die hulp nodig hebben bij het plannen en organiseren van hun schoolwerk;
  • leerlingen met motivatieproblematiek;
  • Leerlingen die er cijfermatig slecht voorstaan;
  • Leerlingen die zelf aangeven behoefte te hebben aan extra begeleiding;
  • Leerlingen die het fijn vinden om op school huiswerk te maken en/of het plezierig vinden geholpen te worden bij het maken van werkstukken en verslagen;
  • Leerlingen die vervroegd examen hebben gedaan en in tussenuren zelfstandig werken.

Inmiddels hebben veel leerlingen de weg naar de TOB gevonden. Sommigen komen wekelijks één of twee uur in de week, anderen komen wanneer er een drukke periode aankomt om te plannen en het werk in te delen. Zo is het altijd een topdrukte voorafgaand aan PTA-weken en wanneer er veel ingeleverd moet worden.

Daarnaast zijn er ook leerlingen die het plezierig vinden om het huiswerk op school te maken op tijdstippen dat begeleiders kunnen adviseren. Voor de leerlingen in de bovenbouw proberen we ook daar waar mogelijk ook op andere uren begeleiding aan te bieden.

Door wie en wanneer wordt de begeleiding gegeven?

  • Docenten uit verschillende vakgebieden;
  • De decaan en faalangstreductiebegeleider;
  • Leerlingen die uitblinken in een bepaald vak.
  Ma Di Wo Do Vr
1 VEE VEE, DEK DEK VEE, EGI VEE
2 VEE VEE   VEE VEE
3 VEE VEE   VEE VEE
4 VEE VEE   VEE VEE
5 VEE VEE   VEE VEE
6 VEE VEE   VEE VEE
7 VEE VEE SND VEE VEE
8 VEE, SND VEE, VRS   VEE, POU VEE
9 VEE VEE   VEE VEE

 

Docent Vak
DEK Fa
EGI Ec
SND Ne
VEE Ne
VRS BV

Waar kunnen de leerlingen de TOB vinden?

Op de TOB – uren kunnen de leerlingen zich melden op de derde verdieping, in lokaal 307. Zij kunnen gebruik maken van een laptop, een computer of instructie vragen aan een van de docenten.

Vrijwillige basis en huiskamerachtige sfeer

Een leerling komt naar de TOB wanneer hij of zij daar behoefte aan heeft. De sfeer is daardoor gemoedelijk. Er wordt een huiskamersfeer gecreëerd; zo wordt er bijvoorbeeld het eerste uur thee geschonken en is er altijd een versnapering.
De aanwezigheid wordt  geregistreerd, zodat de mentoren en coaches altijd kunnen inzien wanneer een leerling gebruik heeft gemaakt van de TOB.

Het is een genot om leerlingen uit verschillende leerjaren en collega’s vanuit verschillende vakgebieden en disciplines samen te zien werken. Jong helpt oud en jong leert hierdoor zelf te leren en te plannen. Ook oud leert van jong, want voor vaardigheden op ICT-terrein moet regelmatig assistentie gevraagd worden.

Rapport ophalen

Afronding schooljaar:
Vr. 20 juli 2018

M1: 09:00 uur
M2: 09:30 uur
M3: 10:00 uur