Hoe gaan we om met de gevolgen van het Corona virus op school?

16 maart - De overheid heeft gisteren (zondagmiddag kwart voor 6) het besluit genomen dat alle scholen mi.v. vandaag dicht gaan. Deze maatregel geldt voor tenminste drie weken, tot 6 april 2020.
24 maart - De maatregel is verlengd tot 1 juni en de Centrale Eindexamens gaan niet door.
31 maart - De scholen blijven dicht tot en met 28 april.
8 april: premier Rutte roept op om vooral thuis te blijven, ook tijdens Pasen. De nieuwe exameneisen (zak-slaagregeling) worden bekend gemaakt. Zie 'direct naar...' op deze pagina.
21 april: Na de meivakantie mogen de basisscholen weer open; de VO-scholen blijven dicht tot 1 juni.
7 mei: Het basisonderwijs mag per 11 mei weer open, het VO waarschijnlijk pas per 1 juni (als alles goed gaat).
Op deze pagina zullen we jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de consequenties die deze maatregel voor ons en voor jullie - de leerlingen en ouders - heeft. Verder vind je hier links naar hulpprogramma's en meer gerichte info m.b.t. het onderwijsprogramma. Uiteraard worden de gebruikelijke kanalen (Outlook, Itslearning) bij voorkeur gehanteerd om met jullie te communiceren, dus houd de berichtgeving in de gaten.

Onderwijs op afstand – leerlingen en ouders

16 maart: Het Kennemer College mavo is de afgelopen weken al bezig geweest met de voorbereiding van onderwijs op afstand. Concretisering hiervan vraagt tijd en er zal moeten worden samengewerkt met jullie, de leerlingen, om te kijken of het systeem werkt zoals wij voor ogen hebben. Wij vragen jullie om concrete feedback te geven, zodat wij de gelegenheid hebben om aanpassingen te doen. Het betekent voor zowel de school als voor jullie een behoorlijke uitdaging, maar we gaan die met het volste vertrouwen aan.
Uiteraard rekenen we daarbij ook op de medewerking van de ouders. Ook van jullie, de ouders, wordt veel gevraagd. Toch willen wij graag ook met jullie samenwerken om de kinderen te stimuleren en te motiveren om bezig te blijven met hun schoolwerk. Samen komen we deze lastige periode door!

Update 7 mei: de recente publicaties en berichtgeving vanuit de directie en de teamleiders zijn vanaf vandaag te raadplegen via de lijst aan de rechterzijde van de pagina onder het kopje “Direct naar”.

De plannen voor de komende weken

29-05: De scholen gaan weer open met beperkingen en volgens strenge Corona-richtlijnen. Op 3 juni zal de overheid bekend maken welke maatregelen er voor de laatste weken van het schooljaar (en de start van het volgende) voor het onderwijs gaan gelden.
02-06: Voor de klassen 1,2 en 3 zal het gebouw weer geopend worden. Klik hier voor de brief van Rob Feenstra van 29 mei, waarin hij jullie bijpraat over de werkwijze van KC mavo voor de komende weken. In de brief is een filmpje opgenomen met de manier waarop je de school binnenkomt: handen wassen, looproute, indeling lokalen etc.

Toetsweek in Coronatijd…

M1 t/m M3: afronding schooljaar

12-06: Brief aan alle ouders leerjaar 1 t/m 3
Dinsdag 16 juni vindt de voorlopige vaststellingsvergadering plaats. Tijdens deze vergadering wordt vastgesteld of een leerling bevorderbaar is naar het volgende leerjaar. Elke leerling wordt ’s middags door zijn/haar coach gebeld of hij/zij bevorderd is. Een leerling die niet bevorderd is kan mogelijk een maatwerkprogramma worden aangeboden. Hoe dat in zijn werk gaat leest u hier voor de bovenbouw (klas 3) en hier voorde onderbouw.

Enquête ‘Onderwijs op afstand of…’ 

Onderwijs op afstand of op school? Om daar een beeld van te krijgen heeft de mavo gisteren een enquête verstuurd aan alle ouders en leerlingen. In deze vragenlijst gaat school in op de onderwijs-op-afstand situatie en vraagt ze – wederom – om feedback van de ouders en hun kinderen.
Vanwege het beschermde karakter van de enquête kan hier geen link worden geplaatst. Alle betrokkenen hebben de verwijzing naar de enquête in hun mail ontvangen. Mocht u geen mailtje van school hebben gekregen, meldt u zich dan even bij de receptie: tel.nr. 249944.

Direct naar…

Heeft u of uw kind ondersteuning nodig van het zorgteam? Klik hier.
Voor anderstaligen heeft het Tolk- en Vertaalcentrum Nederland (TVcN) de persconferentie van premier Rutte voorzien van commentaar in een aantal talen: Arabisch-Syrisch, Marokkaans-Arabisch, Pools, Tigrinya, en Turks.
De Gemeente Beverwijk heeft een speciale Corona-internetpagina. Hier kunt u terecht voor allerlei zaken, waaronder 'werk, geld, en uitkering'.

"Jullie doen het super.
Wij zijn superblij met de mogelijkheid die jullie nu bieden!!!"

(reacties van ouders)

"Toppers!
Jullie zijn goed bezig!
Heel erg bedankt voor jullie inzet!!"

(reacties van ouders)

"Beste meneer Feenstra en team,
even een compliment voor de goede communicatie in tijden van Corona. Geweldig hoe snel jullie de kids weer aan het werk hebben gekregen en hoe jullie ons als ouders geïnformeerd hebben in de afgelopen weken!
Petje af! Sterkte de komende tijden zowel in werk als privé!"

(reacties van ouders)

"Ik wil even mijn waardering uitspreken voor jullie hele team, wil je dat doorgeven aan je collega’s?
Wat geweldig dat jullie zo snel alles geregeld hebben voor het online volgen van de lessen en ook de hele structuur van begeleiding erom heen.
Ook attent om ook iets te laten maken voor de mensen in de zorg, en een work-out om lekker te bewegen; jullie denken aan alles. Echt top!
Ik wil jullie veel succes en bovenal gezondheid toewensen de komende periode! "

(reacties van ouders)

"Ik wilde even laten weten dat ik erg onder de indruk ben van jullie snelle en professionele handelen inzake corona-crisis. Top geregeld hoe de kinderen vanaf vandaag thuis aan de slag kunnen. Dat lukt zeker niet op iedere scholengemeenschap, complimenten daarvoor!!!
Sterkte, blijf gezond!"

(reacties van ouders)

"Goedemiddag,
bedankt voor de update en de organisatie om deze 'school on distance' mogelijk te maken. Mooi om te zien, dat we met elkaar zulke mooie dingen kunnen realiseren."

(reacties van ouders)

"Goedemiddag team,
Wij willen jullie ook bedanken voor de inzet en hulp!
Sterkte en veel gezondheid voor iedereen."

(reacties van ouders)

"Beste meneer Feenstra, ik ben heel erg blij met jullie daadkrachtige aanpak en heldere communicatie! Dank daarvoor aan iedereen!"

(reacties van ouders)

"Hallo allen, we willen graag een groot compliment uitdelen over de manier waarop jullie deze nare situatie aanpakken en over de manier en mate van communicatie.
Dat geeft vertrouwen.
Dank!"

(reacties van ouders)

"Goedemiddag,
Ik wil hierbij toch even een groot compliment naar jullie maken voor de actuele berichtgeving van Rob Feenstra en het feit de lessen kunnen doorgaan dankzij de inspanning van de leerkrachten. Nu ik zelf sinds een tijdje als docent op een mbo werk, weet ik als geen ander dat dit extra inzet van het schoolpersoneel vereist. Maar ik schrijf dit mailtje ook als moeder van een van de leerlingen. Hartelijke groeten!"

(reacties van ouders)

"Beste medewerkers van Kennemer College Mavo,
Langs deze weg wil ik U allen heel hartelijk bedanken voor de professionele wijze waarop jullie allemaal de afgelopen weken zijn omgegaan met de problematiek op school omtrent het Corona virus.
Mijn dochter heeft ondanks alles uitstekend les gekregen en goede begeleiding van al haar leerkrachten!
Ik ben mij er van bewust dat dit jullie allemaal heel veel extra inzet moet hebben gekost.
Complimenten hoe snel en vakkundig dit is opgepakt!
Veel succes gewenst de komende tijd!"

(reacties van ouders)
Klik hier voor het KCMAVO-CORONA-QUARANTAINE-THUISWERK-WEEKBERICHT.

KCMAVO-CORONA-QUARANTAINE-THUISWERK-WEEKBERICHT

24-03: Mevrouw Linda Zonneveld – economiedocent op de mavo – heeft een bijzonder initiatief genomen om iedereen in deze moeilijke tijden een hart onder de riem te steken. “We leven momenteel in een gekke, onzekere en soms angstige periode. We worden overspoeld met nieuwsberichten over de duur, de ernst en de economische gevolgen van deze pandemie. Wij als onderwijsmedewerkers voelen dit natuurlijk als geen ander: we zijn met zijn allen keihard aan het werk om het onderwijs op afstand voor onze leerlingen zo goed mogelijk vorm te geven.
Om de moed en positiviteit er een klein beetje in te houden onderling en het saamhorigheidsgevoel te benadrukken tussen medewerkers en leerlingen van het KC Mavo heb ik (i.o.m. de schoolleiding) het idee gevat om 1 à 2 keer per week een “Quarantaine/thuiswerk-weekbericht” te maken en te versturen naar alle leerlingen en medewerkers van KC-Mavo.” Mevrouw Zonneveld benadrukt dat dit ‘weekbericht’ is bedoeld als positief signaal naar alle thuiswerkende medewerkers en leerlingen.
08-04: Ze heeft deze week de volgende oproep gedaan:
“Lieve collega’s en leerlingen van het KC Mavo,

Hierbij ontvang je alweer de derde editie van het gezelligste weekbericht van Nederland:
HET KCMAVO-CORONA-QUARANTAINE-THUISWERK-WEEKBERICHT.

Dank, dank, dank voor al jullie e-mails!! ❤️
Voor de volgende editie zijn we op zoek naar: 
  • Foto’s en filmpjes van hoe jíj je thuis vermaakt;
  • Voor de rubriek vakantieherinneringen: een van jouw meest favoriete vakantiefoto’s ooit. Om even dat zonnige gevoel terug te halen!!
  • Leuke, grappige, gezellige, lieve eigen ideeën of initiatieven voor het weekbericht.
  • Toffe challenges.
Geniet van het lezen van dit weekbericht en ik zie de input voor het nieuwe weekbericht graag verschijnen!
BLIJF GEZOND EN GEBRUIK JE VERSTAND! WE DOEN DIT MET Z’N ALLEN.”
Alle input is welkom! Mail naar: l.zonneveld@kennemercollege.nl

En verder…