Het beste van
twee werelden

Op het Kennemer College mavo leer je vanuit leerdoelen. Hierdoor weet je precies wat je moet leren. Niet de taken die je doet om je leerdoelen te behalen staan centraal, maar het leerdoel zelf. Om je leerdoel te bereiken kun je besluiten om sommige taken wel te doen en andere niet. Om deze manier van leren mogelijk te maken leer je met behulp van Itslearning op je eigen device.

Itslearning

Dit is een digitaal systeem dat zorgt voor inzicht en overzicht in je leerproces. Hier kun je plannen in een digitale agenda, staan alle leerdoelen die je in een schooljaar kunt behalen en ook alle taken die je kunt maken om die doelen te behalen. Alles in één overzichtelijk systeem, dat je altijd en overal kunt bereiken.

Blended learning

Leer je nou altijd digitaal, vanuit Itslearning? Nee. Je krijgt teksten en opdrachten ook op papier aangeboden. Wij zorgen voor een goede mix van leren met en zonder een device. Dit noemen wij blended learning.

Aanschaf laptop

Omdat wij op school werken met digitale methodes en Office 365 adviseren wij de nieuwe leerlingen te werken met een Windows laptop.

Samen met onze leverancier hebben wij een selectie gemaakt van laptops die geschikt zijn voor ons onderwijs.

Begin juli krijgen de ouders van onze nieuwe leerlingen informatie over de aanschaf van de laptop toegestuurd.

Tijdens het bestelproces kan er worden gekozen om in één keer te betalen of in 36 maandelijkse termijnen. Voor beide opties is een verzekering af te sluiten.

Vragen of meer informatie?

Mochten jullie vragen hebben over installatie of andere zaken die de laptop betreffen, neem dan gerust contact op met onze servicedesk:
servicedesk@kennemercollege.nl.

Schoolboeken bestellen

Bestellen van het leermiddelenpakket
(schoolboeken)

Met ingang van het schooljaar 2019-2020 heeft de locatie MAVO van het Kennemer college er voor gekozen om de leerboeken te bestellen bij de firma van Dijk.

Een goede start van het nieuwe schooljaar begint bij het tijdig in huis hebben van deze leermiddelen. Het is dus zaak deze tijdig te bestellen.

Hiervoor is het van belang om voor de zomervakantie de bestelling door te geven aan de firma van Dijk.

Alleen dan kan worden gegarandeerd dat de leermiddelen in de laatste week van de zomervakantie bij u thuis worden bezorgd Bestellen kan heel eenvoudig op de website : www.vandijk.nl

Hier staat stap voor stap vermeld hoe er simpel en snel besteld kan worden.

Meer informatie vindt u op :

Let op:

In schooljaar 2019-2020 geldt deze procedure alleen voor de leerlingen/ouders van klas 1, 2 en 3.

De leerlingen van klas 4 halen na de zomervakantie de boeken nog op school op. Verdere informatie hierover volgt nog.