Loopbaan oriëntatie onderbouw (klas 2)

In leerjaar 2 krijgen de leerlingen Praktische Sector Oriëntatie (PSO). Er wordt aandacht besteed aan beroepen en vaardigheden die horen bij de sectoren: techniek, economie en zorg & welzijn. In de PSO lessen komen opdrachten aan bod waarin de sectoren nader bekeken worden. Wat hoort er allemaal bij de sector zorg en welzijn? Wat voor vaardigheden heeft een leerling daar eigenlijk voor nodig? Om een beeld te krijgen van wat een beroep inhoudt, gaan de leerlingen iemand in een bepaald beroep interviewen.

Vaardigheden leren vanuit een boekje is lastig. De leerling kan ze het beste in de praktijk brengen. Dat kan bij Choice. Alle tweede klassers bezoeken deze beroepenmanifestatie. Hier voeren ze kleine opdrachten uit die te maken hebben met de verschillende sectoren. Zo komen ze erachter of bijvoorbeeld techniek bij hen past. Of misschien wel iets met bloemen of dieren.

Ook de werkweek in Weert staat in het teken van de sectorkeuze. Om de werkweek heen worden gastlessen georganiseerd om kennis te maken met bepaalde beroepen of opleidingen. Onder andere zorg, techniek en horeca komen aan bod. In februari maken de leerlingen uiteindelijk een (voorlopige) keuze voor een vakkenpakket.

Rapport ophalen

Afronding schooljaar:
Vr. 20 juli 2018

M1: 09:00 uur
M2: 09:30 uur
M3: 10:00 uur