Office365

Achter de schermen zijn we druk bezig om onze ICT-voorzieningen te wijzigen. Het komende schooljaar (2016-2017) stappen we over op Office365. In de toekomst moet dit extra onderwijskundige mogelijkheden op gaan leveren. Er worden daarom binnenkort een aantal aanpassingen doorgevoerd die betrekking hebben op je digitale werkplekomgeving, de vaste computers en ons mailsysteem.

Wanneer vindt dit traject plaats?

  • Tussen woensdag 20 juli en maandag 1 augustus worden er werkzaamheden verricht om meteen na de vakantie te kunnen starten met de nieuwe IT omgeving.

Wat merk je hiervan?

  • Het Outlook-icoon op je bureaublad verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt een webmail-icoon.
  • Webmail heeft dezelfde functies als Outlook maar ziet er iets anders uit. Hiervoor zijn instructies beschikbaar.
  • In de periode van 20 juli tot 1 augustus is je mail niet beschikbaar.
  • Per 1 augustus log je in met je e-mailadres in plaats van je gebruikersnaam. Je wachtwoord blijft hetzelfde.

Let op! Gebruik je je mail en agenda ook op je mobiele telefoon of tablet? Dan is het noodzakelijk om een aantal instellingen te veranderen. Zie hiervoor de handleidingen voor Apple en Android:

Office 2016 voor thuisgebruik

Vanaf 1 augustus heb je de mogelijkheid om Office 2016 kosteloos thuis te installeren via Office 365. Je kunt Office 2016 installeren op Windows, Apple en Android. Zie hiervoor de handleiding:

Vragen?

Neem contact op met de ICT-servicedesk via servicedesk@kennemercollege.nl of kom langs bij de ICT-servicedesk. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via toestel 326.

Rapport ophalen

Afronding schooljaar:
Vr. 20 juli 2018

M1: 09:00 uur
M2: 09:30 uur
M3: 10:00 uur