Wij dagen je
uit te groeien!

Elke leerling is uniek. Zo heb jij weer andere interesses, talenten en leerstrategieën dan je mede klasgenootjes. De ene leerling is meer theoretisch ingesteld en de ander werkt juist liever met zijn handen. Bij het Kennemer College mavo houden we rekening met deze verschillen. Vanaf de brugklas bieden we meerdere mogelijkheden aan, zodat je kunt groeien in de leerroute die het beste bij je past.

Talentstromen

In de brugklas doorloop je vier talentstromen. Het jaar is opgedeeld in vier perioden,  van ongeveer tien weken. Iedere periode volg je een blokuur per week een andere talentstroom.
Je kruipt in de rol van de jonge onderzoeker, de jonge ondernemer, de jonge ontwerper en de jonge dienstverlener. Zo krijg je inzicht in je eigen interesses, kwaliteiten en vaardigheden. Dit helpt je ook bij het maken van de juiste keuze voor je uiteindelijke vakkenpakket.

Mavo+

Ben je graag met je handen bezig, dan kun je in de bovenbouw kiezen voor mavo+. Naast theorievakken volg je een praktijkvak op de locatie Kennemer College beroepsgericht. Bij dit vak werk je zelfstandig aan opdrachten. Zo leer je ook vakvaardigheden die de doorstroom naar het mbo makkelijker maken.

Je kunt kiezen uit drie richtingen:

  • Mavo+ economie
    Hier maak je kennis met ondernemingsvaardigheden, productontwikkeling en -presentatie en marketing.
  • Mavo+ techniek
    In deze route krijg je lessen in PIE (produceren, installeren en energie), BWI (bouw, wonen en interieur) en logistiek en transport.
  • Horeca, bakkerij en recreatie (HBR)
    Deze leerweg leidt op tot een diploma met HBR als volwaardig examenvak. In het ‘Lestaurant’ leer je niet alleen serveren en koken, maar ook andere disciplines. Je stelt bijvoorbeeld lunches en diners samen, die je ouders/verzorgers mogen komen proeven!

Verzwaarde routes

Als je meer uitdaging nodig hebt of wilt, dan kun je in de bovenbouw ook kiezen voor een verzwaard lesprogramma voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Dit programma kun je volgen in zowel de theoretische als praktische route. Uiteraard kun je in de loop van leerjaar 3 en 4 ook wisselen.

Verzwaarde theoretische route

De theoretische weg bereid je voor op de doorstroom naar havo 4. Hierbij doen we een extra beroep op je zelfstandigheid, planning en doorzettingsvermogen. Om deze route te kunnen volgen kijken we onder meer naar je behaalde leerdoelen, je motivatie, studiehouding en het advies van de vakdocenten.

Verzwaarde praktische route

Met de praktische route kun je naar het verkort mbo. Hier krijg je naast het verzwaarde programma voor de kernvakken ook meer uren in de praktijk. Zo volg je in het derde leerjaar een beroepsgericht vak op het Kennemer College beroepsgericht en in het vierde leerjaar ga je aan de slag met leerstof van het mbo om daar projectmatig aan te werken. De weg naar het hbo kan met deze route ook verkort worden. Hier gelden weer dezelfde voorwaarden als bij de theoretische route.

Havo-doorstroomtraject

Wil je na het behalen van je mavodiploma doorstromen naar 4-havo, dan is dit traject een goede voorbereiding. De keuze van je vakkenpakket is gebaseerd op de profielen van de bovenbouw havo. En bij de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde sluit het programma aan bij de havo. Je werkt met week- en maandtaken om je zelfstandigheid te bevorderen. Zo kun je doorwerken als je eerder klaar bent.