Wij dagen je
uit te groeien!

Elke leerling is uniek. Zo heb jij weer andere interesses, talenten en leerstrategieën dan je mede klasgenootjes. De ene leerling is meer theoretisch ingesteld en de ander werkt juist liever met zijn handen. Bij het Kennemer College mavo houden we rekening met deze verschillen. Vanaf de brugklas bieden we meerdere mogelijkheden aan, zodat je kunt groeien in de leerroute die het beste bij je past.

Talentstromen

In de brugklas werk je een blokuur per week in een periode van tien weken aan één van de vier talentstromen: de jonge onderzoeker, de jonge ondernemer, de jonge ontwerper en de jonge dienstverlener. Zo krijg je inzicht in je eigen interesses, kwaliteiten en vaardigheden. In leerjaar 2 maak je een keuze uit twee van de vier talentstromen. Hierdoor bereid je je gaandeweg voor op je favoriete sector die je aan het eind van het tweede leerjaar kiest.

Mavo+

Ben je graag met je handen bezig, dan kun je in de bovenbouw kiezen voor mavo+. Naast theorievakken volg je een praktijkvak op de locatie Kennemer College beroepsgericht. Bij dit vak werk je zelfstandig aan opdrachten. Zo leer je ook vakvaardigheden die de doorstroom naar het mbo makkelijker maken.

Je kunt kiezen uit drie richtingen:

  • Mavo+ economie
    Hier maak je kennis met administratieve en commerciële richtingen.
  • Mavo+ techniek
    In deze route krijg je metaal en elektro, en leer je o.a. lassen.
  • Horeca, bakkerij en recreatie (HBR)
    Deze leerweg leidt op tot een diploma met HBR als volwaardig examenvak. In het ‘Lestaurant’ leer je niet alleen serveren en koken, maar ook andere disciplines. Je stelt bijvoorbeeld lunches en diners samen, die je ouders/verzorgers mogen komen proeven!

Verzwaarde routes

Als je meer uitdaging nodig hebt of wilt, dan kun je in de bovenbouw ook kiezen voor een verzwaard lesprogramma voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Dit programma kun je volgen in zowel de theoretische als praktische route. Uiteraard kun je in de loop van leerjaar 3 en 4 ook wisselen.

Verzwaarde theoretische route

De theoretische weg bereid je voor op de doorstroom naar havo 4. Hierbij doen we een extra beroep op je zelfstandigheid, planning en doorzettingsvermogen. Om deze route te kunnen volgen kijken we onder meer naar je behaalde leerdoelen, je motivatie, studiehouding en het advies van de vakdocenten.

Verzwaarde praktische route

Met de praktische route kun je naar het verkort mbo. Hier krijg je naast het verzwaarde programma voor de kernvakken ook meer uren in de praktijk. Zo volg je in het derde leerjaar een beroepsgericht vak op het Kennemer College beroepsgericht en in het vierde leerjaar ga je naar het mbo om daar projectmatig te werken. De weg naar het hbo kan met deze route ook verkort worden. Hier gelden weer dezelfde voorwaarden als bij de theoretische route.

Havo-doorstroomtraject

Wil je na het behalen van je mavodiploma doorstromen naar 4-havo, dan is dit traject een goede voorbereiding. De keuze van je vakkenpakket is gebaseerd op de profielen van de bovenbouw havo. En bij de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde sluit het programma aan bij de havo. Je werkt met week- en maandtaken om je zelfstandigheid te bevorderen. Zo kun je doorwerken als je eerder klaar bent.