TECH-MAVO is techniek & design

Het Kennemer College Mavo zal vanaf het schooljaar 2021-2022 de TECH-MAVO leerroute toevoegen aan het onderwijsaanbod. Leerlingen (jongens én meisjes) met interesse in ontwerpen en moderne techniek kunnen hierdoor nog beter bediend worden in hun middelbare schooltijd op de mavo. Eerst een leuk, mooi, nuttig ontwerp verzinnen en het dan vervolgens zélf maken. Hoe leuk is dat?

TECHLAB geopend

Onder het motto “Beleef. Doe. Ontdek.” is gisteren het splinternieuwe Kennemer Techlab geopend. In dit supermoderne lokaal kunnen leerlingen van het Kennemer College én uit de regio aan de slag met de modernste technologieën en technieken. Zo kunnen ze leren dronevliegen, met behulp van een simulator leren heftruck rijden en lasersnijden. Maar ook VR, 3D-scannen  en robotica komen aan bod.

AANMELDEN

Aanmelden voor de TECH-MAVO kan via het reguliere aanmeldformulier.

STEAM onderwijs

STEAM is een afkorting die staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Het combineert dus technische en exacte vakken, met wiskunde, ontwerp en kunstzinnige expressie. Met STEAM onderwijs krijg je als leerling de ruimte om te ontdekken, ervaren, ontwerpen en samen te werken.
Tijdens het maken combineer je kennis van diverse vakken en is het leerproces zéker  zo belangrijk als het eindresultaat. Voordat je jouw werkstuk gaat maken moet je vaak onderzoek doen of dingen uitproberen.
Het maken van een eigen ontwerp geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te ontwikkelen.

STO (Sterk Techniekonderwijs)

De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom heeft het kabinet veel geld uitgetrokken voor dekkend en kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs op het vmbo. Een sterk vmbo draagt namelijk bij aan de doorstroom via het middelbaar beroepsonderwijs naar de arbeidsmarkt.
Het Kennemer College mavo is nauw betrokken bij STO in de regio. Klik hier voor meer informatie.