TECH-MAVO/HAVO
is techniek & design

Het Kennemer College Mavo&Havo heeft vanaf het schooljaar 2021-2022 de TECH-MAVO/HAVO leerroute toegevoegd aan het onderwijsaanbod. Leerlingen (jongens én meisjes) met interesse in ontwerpen en moderne techniek kunnen hierdoor nog beter bediend worden in hun middelbare schooltijd op de mavo. Eerst een leuk, mooi, nuttig ontwerp verzinnen en het dan vervolgens zélf maken. Hoe leuk is dat?

Direct naar…

Klik op het STEAM logo voor de TECH-mavohavo opdrachten!

TECHLAB geopend

Onder het motto “Beleef. Doe. Ontdek.” is gisteren het splinternieuwe Kennemer Techlab geopend. In dit supermoderne lokaal kunnen leerlingen van het Kennemer College én uit de regio aan de slag met de modernste technologieën en technieken. Zo kunnen ze leren dronevliegen, met behulp van een simulator leren heftruck rijden en lasersnijden. Maar ook VR, 3D-scannen  en robotica komen aan bod.

Project ‘DOME’

Op het binnenplein van de mavo is een ware koepel verrezen. De Techmavo brugklas heeft, onder leiding van docent Sjaak Bakker, een ‘dome’ gebouwd van PVC-buis (electrapijp) en boutjes. Het ontwerp is goedkoop, geniaal en eenvoudig, maar door de constructie superstevig! Voorzien van kerstlampjes geeft het ook nog een vrolijk effect. Een project om trots op te zijn!

AANMELDEN

Aanmelden voor de TECH-MAVO kan via het reguliere aanmeldformulier.

Smart Maintenance

Smart Maintenance is de digitale revolutie van de industrie: de 4e industriële revolutie. Deze revolutie maakt het mogelijk om ‘real time’ gegevens over machines en processen te verzamelen en te analyseren, waardoor snellere, flexibelere en efficiëntere processen mogelijk zijn en om goederen van betere kwaliteit tegen lagere kosten te produceren.
Nova College gaat als eerste in Nederland negen technische opleidingen Elektrotechniek, ICT, MyTec, Procestechniek en Werktuigbouw opschalen naar een volwaardig Smart Maintenance-mbo curriculum. Zij doen dat met een aantal partners, waaronder Kennemer College mavo&havo. klik hieronder op de button voor meer info.

STEAM onderwijs

STEAM is een afkorting die staat voor Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Het combineert dus technische en exacte vakken, met wiskunde, ontwerp en kunstzinnige expressie. Met STEAM onderwijs krijg je als leerling de ruimte om te ontdekken, ervaren, ontwerpen en samen te werken.
Tijdens het maken combineer je kennis van diverse vakken en is het leerproces zéker  zo belangrijk als het eindresultaat. Voordat je jouw werkstuk gaat maken moet je vaak onderzoek doen of dingen uitproberen.
Het maken van een eigen ontwerp geeft je de mogelijkheid om je creativiteit te ontwikkelen.

STO (Sterk Techniekonderwijs)

De arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel. Daarom heeft het kabinet veel geld uitgetrokken voor dekkend en kwalitatief hoogstaand techniekonderwijs op het vmbo. Een sterk vmbo draagt namelijk bij aan de doorstroom via het middelbaar beroepsonderwijs naar de arbeidsmarkt.
Het Kennemer College mavo is nauw betrokken bij STO in de regio. Klik hier voor meer informatie.