Stralen op jouw niveau
en in jouw tempo

Gepersonaliseerd onderwijs begint bij ons met aandacht voor elke leerling.
Daar is alles bij het Kennemer College mavo op gericht. Van het gebouw tot aan onze manier van lesgeven. Elke leerling is namelijk anders en heeft unieke ambities en talenten. De een leert het liefst door te doen, de ander is meer een denker. Wij dagen je daarom uit om jouw talenten te ontwikkelen en je ambities te verwezenlijken. Ons hele onderwijs is erop gericht om elke leerling een uitdagende leersituatie op maat te bieden. We stimuleren en leren je eigenaarschap voor je eigen leren te nemen en daarmee een succesvolle weg te vinden voor een leven lang leren.

Je eigen leerroute

Bij onze school kun jij je ontwikkelen op jouw manier. Er is ruimte voor jouw leerstrategie, jouw talenten en jouw uitdagingen. Ben je een ster in wiskunde? Dan dagen we je uit om dat vak op een hoger niveau te volgen, extra opdrachten te doen of alvast vooruit te werken. Vind je Engelse grammatica lastig? Dan krijg je extra tijd en aandacht van de leraar. Alles is mogelijk om het beste uit jezelf te halen.

Je eigen coach

Door een intensieve begeleiding van je coach leer je binnen een heldere structuur en krijg je steeds meer inzicht in je eigen leerproces. Samen met je coach stel je zelf je leerdoelen en kies je een strategie om deze te behalen, zodat je precies weet wat je moet leren, op welke manier en waarom.

Je eigen niveau en tempo

Om recht te doen aan de verschillen tussen leerlingen kan iedere leerling werken op verschillende niveaus per vak en in een verschillend tempo. Naast de instructielessen zijn er binnen de vakken ook werklessen, waarin je begeleid zelfstandig aan opdrachten kunt werken. In de Learning Portal is digitaal lesmateriaal ontwikkeld, zodat je daadwerkelijk op je eigen tempo en eigen niveau aan de lesstof kan werken, met een eigen device.

“Op het Kennemer College mavo krijg je de kans om te stralen en te werken aan jouw eigen toekomst. Wij helpen jou de resultaten te halen waar jij naar streeft.”

Wat zijn onze sterke punten?