Van je vertrouwde basisschool naar het voortgezet onderwijs: dat is een grote stap. Wij hopen dat je op het Open Huis en op de informatieavonden een goed beeld van onze school hebt gekregen en je je keuze voor je favoriete school kunt maken.”

Ana Solbes, teamleider leerjaar 1
a.solbes@kennemercollege.nl
0251 249 944

Welkom bij gepersonaliseerd onderwijs

We starten het nieuwe schooljaar altijd met een introductieweek. Deze week ga je vooral het gebouw, je klasgenoten en je coach leren kennen. Daarnaast volg je een aantal ICT-lessen om je daarin wat vaardiger te maken en voor te bereiden op het werken met de iPad. Ook gaan we ons voorbereiden op het kennismakingskamp naar Ameland (eind september). Pas na deze introductieweek starten we met het gewone rooster, je bent er dan klaar voor om volledig mee te draaien op het Kennemer College mavo.

Op onze locatie werk je met een eigen device. Meestal is dit een iPad, maar je mag natuurlijk ook een laptop aanschaffen. Voordeel van het werken met een device is dat je geen zware schooltas hebt en je kunt altijd aan een ander vak werken als je klaar bent met een vak. Tussenuren bestaan niet, want je kunt gewoon doorwerken. Toch heb je ook schriften en pennen nodig, wij vinden het namelijk nog steeds belangrijk dat je de opdrachten in schriften uitwerkt.

Wij hopen dat je op het Open Huis, de informatieavonden en tijdens de kennismakingslessen een goed beeld van onze school hebt gekregen en je je keuze voor je favoriete school – Kennemer College mavo (!) – kunt maken. Heb je nog vragen, dan mag jij, maar ook je ouders mij altijd mailen.

Bekijk hieronder vast ons filmpje. Zo krijg je in korte tijd een goede indruk van onze school!

Ana Solbes, teamleider leerjaar 1
a.solbes@kennemercollege.nl
0251 249 944

Waarom kiezen voor onze mavo?

  • Je kunt leren op je eigen niveau.
  • Je krijgt een coach die jou begeleidt.
  • Je bepaalt je eigen leerroute naar succes.
  • Je krijgt extra ondersteuning als dat nodig is.
  • Je wordt uitgedaagd om vakken op havo-niveau te doen.
  • Je volgt leuke talentstromen om je profiel te kiezen.
  • Je kunt versneld examen doen.
  • Je kunt een extra beroepsgericht keuzevak kiezen.
  • Je loopt stage en maakt kennis met diverse beroepen.

De leerling staat centraal en presteren mag.

Kom je naar ons Open Huis op 26 januari 2019?

Meer over Open Huis